SERVEIS: Normativa reguladora

Trobareu informació més detallada i la Normativa reguladora per a l’obtenció del carnet d’usuari de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i l’ús dels serveis bibliotecaris vinculats, a la Biblioteca Virtual.

  • La biblioteca és un centre comunitari on han de regnar la convivència i el respecte mutu. Cal mantenir-hi una actitud correcta; s’hi han d’evitar sorolls,  comportaments o activitats que puguin interferir en el bon funcionament dels serveis o molestar els altres usuaris.
  • Els telèfons mòbils han d’estar apagats.
  • Per raons de seguretat i higiene no és permès fumar, ni menjar, ni beure a la biblioteca.

INFORMACIÓ I CONSULTA

A la biblioteca podeu demanar informació sobre qualsevol tema que us interessi:

  • Informació general i local.
  • Informació municipal.
  • Accés a catàlegs externs i bases de dades en línia, tant públiques com de subscripció.

Tots els documents de la biblioteca són públics i de lliure accés, i es poden consultar a les sales.

  PRÉSTEC

El servei de préstec de la biblioteca és  gratuït,  però cal tenir el carnet, el qual és individual i intransferible.

Per fer el carnet cal que us identifiqueu amb el DNI o carnet de conduir. Els menors de 14 anys han de venir acompanyats per la mare, pare o tutor, els quals hauran d’omplir un imprés d’autorització.

El carnet és gratuït, però si cal fer un duplicat per pèrdua o mal estat el seu cost és d’1 euro. En cas de robatori, si porteu la denúncia el duplicat no té cap cost.

Aquest carnet és vàlid per a totes les biblioteques públiques de Catalunya. També us permet gaudir de descomptes en béns culturals com entrades a museus, exposicions i llibreries.

·Cada usuari es pot emportar fins a 30 documents.

RevistesEl període de préstec és de 30 dies per a tots els documents, renovables fins a 3 vegades,  sempre i quan els documents no hagin estat reservats per un altre usuari/a.

Atenció!!  El retard en el retorn de documents fa acumular 1 punt de demèrit per cada dia de retard i document. (Exemple: 3 documents tornats 7 dies més tard= 21 punts).

L’acumulació de 50 punts suposa el bloqueig del carnet durant 15 dies.

Si disposem del vostre correu electrònic rebreu un avís 3 dies abans del venciment de la data de retorn.

Si us enrederiu, també rebreu avisos als 7, 14 i 21 dies de retard.

PRÉSTEC INTERBIBLIOTECARI

Si al catàleg Aladí trobes un document que no està a la teva biblioteca, pots demanar-lo al personal de la biblioteca perquè t’arribi a través del préstec interbibliotecari. Gràcies a aquest servei tens al teu abast el fons de les més de 226 biblioteques i 10 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

A més pots sol·licitar per préstec interbibliotecari el fons de la resta de biblioteques públiques de Catalunya, del Goethe-Institut i de les universitats públiques catalanes.

 SERVEI D´INTERNET i WIFI

La biblioteca disposa de tres terminals amb connexió a Internet a la sala d´adults i d´un a la sala infantil, que els usuaris/es poden utilitzar de forma gratuïta.

Per accedir al servei públic d’accés a Internet és imprescindible identificar-se amb el carnet d’usuari de les biblioteques de la XBM, que és personal i intransferible.

Nova 005Els menors de 14 anys es consideren autoritzats en utilitzar aquest servei en el moment en què el pare, mare o tutor signa l’autorització per fer el carnet de préstec.

Per accedir al servei públic d’accés a Internet l’usuari s’ha de validar amb el seu nom d’usuari (número del carnet)  i contrasenya (per defecte, la data de naixement en format DDMMAAAA)  i acceptar les condicions de servei.

Us aconsellem fer reserva prèvia per assegurar-vos la diponibilitat en l’horari que preferiu. Podeu fer reserves amb antelació de 8 dies per mitjà de l’adreça http://www.puntxarxa.com/diba/reserves/index.php. Si preveieu que no assistireu a la sessió reservada heu d’anular la reserva. En cas contrari la reserva serà cancel·lada per el propi sistema 10 minuts després de l’hora prevista i se li comptarà a l’usuari la sessió reservada.

Els ordinadors 2 i 3 de la sala d’adults es poden reservar per una hora. Les sessions s’inicien a les hores en punt i comptabilitzen una sessió (independentment de l’hora en què l’usuari inicia o finalitza la sessió).

Els ordinadors de mitja hora de consulta no són reservables. També comptabilitzen com a una sessió.

Els terminals fixos d’accés a Internet posa a disposició dels usuaris una connexió de 2 sessions diàries fins a un màxim de 20 sessions mensuals.

L´usuari/a podrà imprimir els resultats de les consultes: el preu de les impressions és de 10 cèntims si és en blanc i negre i 40  cèntims si és en color.

Es pot gravar informació en memòries USB, tant en una de pròpia com en les que es venen a la biblioteca a un preu de 7,50 euros. 

El servei està pensat per la recerca d’informació amb finalitats culturals, d’aprenentatge, de consulta en general i per a activitats vinculades a l’oci. És important tenir en compte que a Internet algunes informacions poden resultar errònies o incompletes. Per aquest motiu la biblioteca encoratja als seus usuaris a contrastar la validesa de la informació que trobin a través d’Internet.

Còmics i wi-fi

L’usuari s’abstindrà d’utilitzar aquest espai amb finalitats il•lícites o la consulta i/o difusió de continguts de caràcter il•legal, pornogràfic, violent i/o ofensiu.

L’usuari té l’obligació de tancar la seva sessió abans d’abandonar el terminal. Qualsevol conseqüència derivada de no tancar la sessió és responsabilitat del propi usuari.

L’incompliment de les normes del servei públic d’accés a Internet suposen l’aplicació de punts de demèrit al carnet d’usuari. S’adjudiquen 50 punts que impliquen el bloqueig del carnet d’usuari durant 15 dies naturals. Per fer efectiu el desbloqueig del carnet cal adreçar-se al taulell de la biblioteca.

El bloqueig del carnet pel servei públic d’accés a Internet comporta la suspensió temporal del servei a la biblioteca en la que s’hagin produït els fets i a la resta de biblioteques de la XBM.

WIFI

A la biblioteca pots connectar-te a Internet des del teu ordinador portàtil o altres dispositius mòbils gràcies al servei de Wi-Fi (Wireless Fidelity).

Per utilitzar-lo, només has de disposar del carnet de la biblioteca, ja que el número d’usuari i el PIN et serviran com a validació per entrar a la xarxa.

FORMACIÓ D´USUARIS

La biblioteca ofereix programes i activitats de formació d´usuaris adreçats a les escoles per tal de potenciar la relació escola-biblioteca i fomentar la lectura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s