Poesia, narrativa i teatre

NOVETATS ABRIL 2022

Aquestes són les darreres novetats de poesia, narrativa i teatre que s’han incorporat a la nostra col·lecció.


POESIA


Erase un verso

Érase un verso : (poemas de hadas revisitados) / Neil Gaiman [i 23 més] ; ilustraciones: Iban Barrenetxea [i 23 més] ; selección y traducción: Lawrence Schimel

De la mano de algunos de los mejores poetas de los siglos xx y xxi revisitamos en verso cuentos de hadas tan conocidos como La cenicienta, Caperucita Roja o Rapunzel.

Veure’l al catàleg Aladí aquí

 


 

NARRATIVA


N_hi-ha-un-pais-on-la-boira_PHi ha un país on la boira / Gemma Gorga

La reflexió se centra en el món del llibre, la lectura i les llibreries. Les anècdotes viscudes a la ciutat de Califòrnia s’entremesclen amb qüestions més assagístiques: per què llegim, on llegim, hi ha límits en la lectura…?

Veure’l al catàleg Aladí aquí

 

 


TEATRE


T_VÍCTOR CATALÀ_pTeatre reunit / Víctor Català; a cura d’Irene Muñoz i Pairet

La passió de Caterina Albert pel teatre, sostinguda al llarg de la seva vida, va marcar profundament els inicis de la carrera literària de l’escriptora, que fins al tombant del segle xx va demostrar una veritable vocació de dramaturga. Abans de decantar-se definitivament per la narrativa el 1902 amb l’edició dels seus Drames rurals, l’autora havia acabat una dotzena de peces teatrals i n’havia començat una vintena de noves, a més d’haver traduït diversos textos dramàtics. En vida seva, però, només va publicar quatre monòlegs el 1901 i l’any següent de la seva mort van aparèixer editades quatre peces seves més -un drama dialogat i tres monòlegs d’enorme qualitat, entre els quals L’infanticida. Aquest llibre aplega per primer vegada tota la producció teatral que Caterina Albert va deixar enllestida al fons conservat actualment a l’Arxiu Històric de l’Escala, amb quatre obres de marcada ambició escènica que fins ara havien restat inèdites.

Veure’l al catàleg Aladí aquí