Novel·la

Descarrega

A mí no me callanTítol: A mí no me callan. Monólogos, compromiso y vida terrenal

Autor/a: Pepe Rubianes

Editorial: Alrevés, 2019

Signatura: 791.4 Rub

Sinopsi: Parla, Pepe parla! Volem que parlis. Tu que dissertaves, ens feies riure i reies igual en grups petits com en grans escenaris, el teu només davant centenars d’ànimes. Perquè, saps Pepe? Passa que som moltíssimes les persones que t’enyorem. Passa que apareixes en moltes converses, que sovint algú de sobte, salta: “Què diria Pepe ara d’això o allò?”. “A mi no em callen” ens porta la veu de Pepe Rubianes sense mediacions, directa, excessiva i precisa, i ens recorda per què li admiràvem (per què li admirem) tant: perquè ens feia riure com ningú, sí, però també perquè ens donava exemple de coherència i coratge, perquè deia el que pensava, la qual cosa creia just, sense embuts.

Consulta’l al catàleg Aladí!


La guerra dels botonsTítol: La guerra dels botons. Un relat de la gran guerra.

Autor/a: Avi

Editorial: Bambú, 2018

Signatura: JN Avi

Sinopsi: En Patryk té dotze anys i no ha vist gaire món més enllà del seu poble, a Polònia, ocupat pels russos. No hi passa mai res…, fins al dia que els alemanys llancen una bomba a l’escola i esclata la Gran Guerra. Mentre el control del poble passa de mans d’una nació a una altra i els soldats estrangers arriben i marxen, un dels set amics de la colla, l’insensible i competitiu Jurek, s’empesca un repte ben perillós: qui robi el botó més valuós d’un uniforme militar es convertirà en el rei.

Consulta’l al catàleg Aladí!


Los asquerososTítol: Los asquerosos

Autor/a: Santiago Lorenzo

Editorial: Blackie Books, 2018

Signatura: N Lor

Sinopsi: Manuel acoltella a un policia antidisturbis que volia pegar-li. Fuig. S’amaga en un llogaret abandonat. Sobreviu de llibres Austral, vegetals dels voltants, una petita compra en el Lidl que li envia el seu oncle. I s’adona que com menys té, menys necessita.

Consulta’l al catàleg Aladí!


Laberinto griegoTítol: Laberinto griego

Autor/a: Philip Kerr

Editorial: RBA, 2019

Signatura: N ker

Sinopsi: 1957. La destinació ha portat a Bernie Gunther a treballar en una companyia d’assegurances de Munic, on fa el que millor sap: investigar. Des d’allí, li destinen a Atenes per a comprovar una reclamació per un vaixell enfonsat, propietat d’un ciutadà alemany. Quan descobreix que l’embarcació va pertànyer a un jueu que va ser deportat a Auschwitz, a Gunther ja no té dubte que el naufragi no va ser un accident. El fantasma del nazisme i la Segona Guerra Mundial tornen a creuar-se en el seu camí.

Consulta’l al catàleg Aladí!


La columna dels esguerratsTítol: La columna dels esguerrats

Autor/a: Amadeu Alemany i Rebordosa

Editorial: Voliana, 2014

Signatura: N Ale

Sinopsi: Mentre en un poble desconegut s’està celebrant el ball de la Festa Major, en un altre moment i en un altre lloc, s’està patint amb tota la crueltat i duresa la Guerra Civil Espanyola, l’episodi bèl·lic més important de la nostra història en el segle XX. Aquella Festa Major és tan màgica i especial que sembla no tenir fi. De fet, no en té, perquè algú procura que així sigui. Ben diferent és l’escenari de la guerra, on una colla de soldats malferits a l’Hospital de Sang de Cambrils lluiten en la pugna per a la superació personal, per no ser rebutjats pel seu propi bàndol i per fer pinya entre ells. També per alguna cosa més: tornar a ser soldats de la República. La columna dels esguerrats és un tribut als homes i a les dones que van rebre la fuetejada de la guerra, als brigadistes internacio­nals que van venir d’arreu per defensar la legalitat republicana d’un país que la majoria d’ells desconeixia, i a una geografia tacada de sang que ens és molt propera i que cal mantenir en la memòria. La batalla de l’Ebre esdevindrà clau en tota la trama, però també altres llocs i altres records. Aquesta és una aventura de misèries i miracles, de nobleses i febleses, i dels sentiments més profundament humans que sorgeixen en moments extrems. La novel·la transcorre entre l’originalitat especulativa de l’autor i el respecte pels fets històrics, entre personatges fantàstics i altres de reals que tots coneixem. Però no tot és cruesa, el factor de la força de l’ésser humà també hi diu la seva, l’èpica, el misteri i l’esperança.

Consulta’l al catàleg Aladí!


ajuntament+diputacio+biblio


Novetats anteriors:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s