Llibres de coneixements

Descarrega

LOrigenDeLesEspeciesTítol: L’origen de les espècies de Charles Darwin

Autor/a: Explicat i Il·lustrat per Sabina Radeva

Editorial: Patio, 2019

Signatura: I576.1 Rad

Matèria: Teoria de la evolució

Sinopsi: Des de la increïble varietat d’espècies fins a la lluita per la supervivència, des dels bacteris més petits fins al gran Arbre de la Vida… En aquesta meravellosa adaptació de la famosa obra de Charles Darwin descobriràs la revolucionària teoria que va canviar el món per sempre: l’evolució.

Consulta’l al catàleg Aladí!


LaLuzIlluminaLaDislexiaTítol: La Luz il·lumina la dislèxia

Autor/a: Eulàlia Canal i Iratxe López de Munáin

Editorial: Vegueta, 2018

Signatura: I371.9 Can

Matèria: Dislèxia

Sinopsi: A una edat molt primerenca, Luz Rello es va adonar que no aprenia al mateix ritme que els seus companys de classe. Amb el temps es va adonar que era dislèxica. Però no va desistir, va aprendre a conviure amb aquestes dificultats i va acabar fent-se tota una experta en lingüística. Ja d’adulta Llum ha aconseguit desenvolupar un test que permet detectar el risc de dislèxia en menys de quinze minuts.

Consulta’l al catàleg Aladí!


SemillasTítol: Semillas. Un pequeño gran viaje

Autor/a: José Ramón Alonso i Marco Paschetta

Editorial: Abuenpaso, 2018

Signatura: I58.14 Alo

Matèria: Llavors – Germinació

Sinopsi: Les llavors són unes càpsules prodigioses, una estructura natural sorprenent, unes portes d’entrada a la vida. En aquest llibre descobriràs tots els seus secrets. Les llavors són un prodigi d’humilitat i força. Poden ser diminutes com la pols o grans com una pilota de futbol. Poden esperar centenars d’anys al fet que arribi un moment favorable per a germinar. Per això emprenen llargs viatges creuant mars, volant, o agarrant-se als nostres mitjons fins a trobar un lloc adequat. Per a moure’s algunes porten ales, unes altres ganxos, o flotadors, substàncies enganxoses, per exemple. Les llavors són la millor eina que té la humanitat per a vèncer a la fam i, a més, ens proveeixen de cotó, olis, vernissos i moltes coses més. Hi ha molt que aprendre de les llavors, de la seva vida, la seva paciència, i la seva perseverança. Acompanya les llavors en el seu viatge cap a la vida!

Consulta’l al catàleg Aladí!


EmDicEduardToldraTítol: Em dic Eduard Toldrà

Autor/a: David Puertas i Laura Borràs

Editorial: El Cep i la Nansa, 2013

Signatura: I92 (Tol) Pue

Matèria: Biografies

Sinopsi: Em dic Eduard Todrà i de ben petit ja m’agradava agafar una branca de fonoll i dirigir el so del vent, el brugit de les onades i el crit de les gavines. La passió per la música em va convertir en violinista, en compositor i en director d’orquestra. Aquesta és la meva història: tot va començar a Vilanova i la Geltrú al mateix temps que a França inventaven el cinema…

Consulta’l al catàleg Aladí!


petitahistoriadildefonscerda.jpgTítol: Petita història d’Ildefons Cerdà

Autor/a: Gonçal Luna (Il·lustrat per Pilarín Bayés)

Editorial: Mediterrànea, 1998

Signatura: I92 (Cer) Lun

Matèria: Biografies

Sinopsi: Les idees no es toquen. Són immaterials i, això no obstant, manen sobre nosaltres. La nostra manera de comportar-nos es guia per pensaments, encara que a vegades no sabem quins. Aquesta petita història de Cerdà explica molts esdeveniments, per bé que el més important és el fet d’aclarir dues idees essencials que feren un personatge excepcional. Ell volia millorar el món, les ciutats, la qualitat de vida de les persones –de totes les persones- i en tot moment féu l’esforç d’imaginar i aplicar solucions innovadores als problemes, grans o petits. Ildefons Cerdà ens ensenyà el camí per fer més atractius, més bonics, més eficients els nostres pobles, els nostres barris, les nostres ciutats. L’Eixample de Barcelona n’és una mostra. Finalment, el món l’ha descobert i ara comença a valorar.

Consulta’l al catàleg Aladí!


ajuntament+diputacio+biblio


Novetats passades