Contes fins a 6 anys

Descarrega

SantaJordinaTítol: La revolta de Santa Jordina

Autor/a: David Fernàndez (Il·lustrat per Lyona)

Editorial: Ara Llibres, 2019

Signatura: I* Fer

Sinopsi: Montblanc ha votat: no vol viure més sota les ordres d’un rei tirà. Però el monarca no pensa abandonar els privilegis així com així, i demana reforços: el Drac Mercat, despietat i voraç, ve al seu rescat. La Jordina, ànima lliure i consciència crítica, serà la primera a rebel·lar-s’hi. El poble es mobilitzarà, perquè saben que només se’n sortiran si actuen junts i alhora. No esperaran que cap cavaller els tregui les castanyes del foc. El Sant Jordi del present i del futur ja té nom de dona i actua abrigat per la voluntat popular i la conjura dels iguals. Entre assemblees compartides i resistències comunes, David Fernàndez i Lyona ens animen a fer-nos nostra aquesta història subversiva i tocada de lila que reivindica la llibertat. Entre línies s’hi gestarà la revolta inajornable del nostre temps.

Consulta’l al catàleg Aladí!


LAbellaDeLAMelTítol: L’Abella de la mel

Autor/a: Kirsten Hall (Il·lustrat per Isabelle Arsenault)

Editorial: Libros del Zorro Rojo, 2019

Signatura: I* Hal

Sinopsi: L’abella de la mel explica la història de les abelles durant un any, de primera a primavera. Un text senzill que mostra les diferents etapes de la recol·lecció del nèctar i la fabricació de la mel, però amb una cadència d’una cançó de frases vibrants, que reflecteixen el ritme agitat i incessant de l’activitat del rusc.

Consulta’l al catàleg Aladí!


PatufetOnEtsTítol: Patufet, on ets? Busca’m al camp del Barça (Col·lecció Els àlbums del Patufet)

Autor/a: Roger Roig i Prades (Il·lustrat per Hugo Prades)

Editorial: Cossetània Edicions, 2019

Signatura: I* Roi

Sinopsi: El Patufet, expert en descobrir les tradicions catalanes als infants, s’ha amagat ara en diferents espais del camp del Barca, el club dels seus somnis. Confós entre la gentada, els més petits l’hauran de trobar a l’entorn del Camp Nou.

Consulta’l al catàleg Aladí!


UnNiuEnUnArbreTítol: Un niu en un arbre

Autor/a: Carles Sala i Vila i Montse Español

Editorial: Barcanova Editorial, 2019

Signatura: I* Sal

Sinopsi: Un arbre en un niu, la història explicada des del punt de vista de l’arbre i Un niu en un arbre, la història explicada des del punt de vista de l’ocell. A partir de dues vides paral·leles d’un arbre i un ocell, el conte reflexiona sobre dos punts de vista diferents amb què es viu un mateix fet, i també sobre el pas del temps, sobre l’amistat, sobre l’amor, sobre la família, sobre la força de la natura… I, finalment, sobre com la infantesa ens pot marcar per a tota la vida.

Consulta’l al catàleg Aladí!


SotaLesOnadesTítol: Sota les onades

Autor/a: Meritxell Martí i Xavier Salomó

Editorial: Flamboyant, 2019

Signatura: I* Mar

Sinopsi: De vegades, no cal gaire cosa perquè s’origini un conflicte al nostre interior, perquè experimentem la vergonya, perquè emergeixi la por, el rebuig o qualsevol altra emoció dolorosa. Resoldre-ho, però, no és tan complicat com diuen. Això sí, cal ser prou valent i tenir coratge! Només així, aprendrem que, per solucionar alguns problemes, sols és qüestió d’anar a les profunditats, de buscar els tresors amagats, d’obrir bé els ulls i observar atentament. Llavors, descobrirem coses extraordinàries: de què som capaços, com és de meravellosa la vida, o què és realment important. D’això és del que ens parla aquest llibre (Sota les onades) i d’una platja, dos nens i un viatge. En definitiva, és una història íntima i emotiva que ens permetrà afrontar els conflictes interiors (tots en tenim) amb amor i confiança; una encertada reflexió sobre la transmissió de capacitats, sobre l’autonomia i sobre l’autoestima; un relat encoratjador, màgic, intrigant… Un cant a la llibertat!

Consulta’l al catàleg Aladí!


LAnecEmmurriatTítol: L’Ànec emmurriat

Autor/a: Joyce Dunbar (Il·lustrat per Petr Horácek)

Editorial: Joventud, 2019

Signatura: I* Dun

Sinopsi: L’Ànec està emmurriat! L’estany està sec, i, a més a més, un petit núvol gris el segueix a tot arreu. Què poden fer els amics de l’Ànec per animar-lo? Tothom té dies en què res sembla anar bé i aquesta bonica història va de com els amics de l’Ànec intenten animar-lo. Però també ens explica com de contagioses poden ser les emocions, amb aquest núvol gris que es va estenent sobre tots i fent que tots estiguin emmurriats. Un conte sobre l’amistat, amb final feliç, amb les tendres i divertides paraules de Joyce Dunbar i l’inimitable estil de les il·lustracions d’Horácek.

Consulta’l al catàleg Aladí!


LaPetitaIntoleranciaTítol: La petita intolerància

Autor/a: Mar Pavón i Virginia García

Editorial: Tramuntana Editorial, 2018

Signatura: I* Pav

Sinopsi: La Petita Intolerància és un ésser diminut però molt, molt poderós. Es cola a les nostres cases i, si no estem atents, crea a un ésser encara més poderós: l’Odi. Per culpa seva rebutgem qui és diferent, riem dels altres…Però no hem de perdre l’esperança. Si estem atents, veurem el Gran Respecte preparat per imposar-se sobre aquests dos malignes éssers.

Consulta’l al catàleg Aladí!


QuinaObraMestraTítol: Quina obra mestra!

Autor/a: Riccardo Guasco

Editorial: Combel, 2019

Signatura: I* Gua

Sinopsi: Has provat mai de passejar-te pels paisatges que va pintar Van Gogh? I d’esmorzar entre els personatges de Modigliani o de Magritte? Viu l’aventura de descobrir les grans obres de l’art europeu a partir de la recreació que n’ha fet Riccardo Guasco, l’autor del llibre.

Consulta’l al catàleg Aladí!


EnSilvestreILaPedraMagicaTítol: En Silvestre i la pedra màgica

Autor/a: William Steig

Editorial: Blackie Books, 2019

Signatura: I* Ste

Sinopsi: En Silvestre té una vida normal, una família normal i una afició (gairebé) normal: col·lecciona pedres boniques. Fins que un dia al bosc troba una pedra que té una particularitat: és màgica. Si li demana que pari de ploure, la pluja s’atura. Si vol que torni la tempesta, només ho ha de demanar. Però hem d’anar amb compte amb el que desitgem, perquè les coses es poden capgirar en qualsevol moment. En Silvestre descobrirà, gràcies a aquesta aventura, que a vegades desitgem coses excepcionals quan, en realitat, les hem tingudes al davant tota l’estona. Perquè estem envoltats de coses meravelloses. I aprendre a veure-les fa que la nostra vida sigui extraordinària.

Consulta’l al catàleg Aladí!


ajuntament+diputacio+biblio


NOVETATS PASSADES

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s