Coneixements

NOVETATS SETEMBRE 2022

Aquest mes us recomanem…

Aragón : experiencias y lugares auténticos / Giacomo Bassi

Aragó és ric i divers, i espera al viatger per a descobrir-li una terra repleta de contrastos: dels blancs cims pirinencs a les vermelloses serres d’arenisca a Terol, dels purs ibons de muntanya a les impactants planes desèrtiques dels Monegros, d’imponents castells renaixentistes, mudèjars o gòtics a petites ermites enfilades en llocs gairebé inaccessibles. Aragó té mil cares: una naturalesa repleta de joies mediambientals, un llegat artístic i cultural de primer ordre, abundància de tradicions mil·lenàries, múltiples opcions d’aventura i una deliciosa i potent gastronomia que farà les delícies dels més exigents. En aquesta guia es trobaran els millors consells per a gaudir al màxim d’aquesta terra: experiències imprescindibles, propostes d’itineraris, llocs indispensables i explicacions sobre cultura, història i naturalesa per a treure el màxim partit al viatge.

Veure’l al catàleg Aladí aquí


La Condició humana / Hannah Arendt ; traducció d’Oriol Farrés

La condició humana és el text de referència per entendre quin es l’estat de la humanitat en el món contemporani. Des d’una perspectiva crítica i republicana, Hannah Arendt reflexiona sobre la dimensió activa dels essers humans, es a dir, sobre la seva capacitat d’intervenir en el món per mitjà del treball, l’obra i l’acció. Es tracta d’un recorregut lúcid, atent i escrupolós per la historia de les idees polítiques, les revolucions que han marcat cada època i les incògnites que se’ns han obert en l’actualitat. A traves d’una mirada penetrant, l’autora desmunta els tòpics i les evidencies sobre les quals hem edificat les nostres certeses quotidianes i s’interroga sobre els efectes de la cultura de masses, l’explotació de l’home per l’home, la dissolució de l’esfera pública i la privada, la societat de consum i les alienacions de la modernitat.

Veure’l al catàleg Aladí aquí


Dog trip : pateando el norte de España con tu perro / Mercè Jiménez García

Viatja pel nord d’Espanya amb gos i descobreix alguns dels destins i plans més dog friendly. En aquest llibre trobaràs tota la informació que necessites per a la planificació d’un viatge amb gos i 6 propostes de viatge perquè recorris Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc, Aragó i Catalunya de quatre grapes.
Podràs fer el camí de Sant Jaume com un autèntic “perregrí”, admirar la força de la naturalesa recorrent la Costa Basca, visitar els llocs més emblemàtics dels Pics d’Europa, fer un creuer pel riu Sil o l’estany de Banyoles, i relaxar-te passejant per entorns naturals.

Veure’l al catàleg Aladí aquí


Jocs i cançons infantils d’abans / Josep Espunyes ; dibuixos: Francesc Riart ; música: Èric Bach

Recull de jocs i cançons que abans es jugaven i es cantaven a les cases i als carrers i places del país.

El recull l’ha escrit Josep Espunyes, les il·lustracions les ha fet Francesc Riart i les lletres de les cançons les ha escrit i musicat Èric Bach.

Veure’l al catàleg Aladí aquí


Història de la música del segle XX (l’electrònica) / Pau Riba

A hores d’ara, i en part a causa de la pandèmia, probablement hauràs sentit parlar del sistema immunitari. Sabràs que et protegeix d’infeccions i que se li sol dir les “defenses”, però potser no gaire més. Doncs bé, ha arribat l’hora que al·lucinis amb tot el que fa en el teu cos aquest meravellós sistema i l’impacte que té en la teva salut.
Els fenòmens biològics que s’exposen són complexos, però la doctora Sari Arponen te’ls explica de manera amena, simplificant-los perquè tu i qualsevol persona no versada en medicina els entengui. En aquestes pàgines no sols trobaràs tots els secrets del sistema immune, sinó molta altra valuosíssima informació sobre el funcionament del teu cos i la seva relació amb l’entorn.

Veure’l al catàleg Aladí aquí


No me cuentes cuentos / Sandra Sabatés

Sandra Sabatés recull en aquest llibre testimoniatges de violència contra les dones: una realitat que transcendeix les rondalles i els contes de sempre. Darrere de molts prínceps s’amaguen llops feroços.
L’autora ha entrevistat dones que viuen al nostre costat, joves que breguen amb els seus fantasmes mentre tracten de reconstruir les seves vides…També elles són supervivents, com les protagonistes dels contes clàssics, encara que les històries que aquí es recullen tenen poc d’infantils. Queda la cruesa d’una realitat que es resisteix a desaparèixer, però també l’esperança que arribi el dia en què els monstres només visquin en la ficció.
Un llibre que denuncia fins a quin punt hem normalitzat la violència de genero.

Veure’l al catàleg Aladí aquí


Prou catastrofismes lingüístics / Enric Gomà

Tothom no para d’anunciar la desaparició imminent de la llengua catalana, en un clima desesperat i apocalíptic, sovint recolzat en xifres inexactes i mal interpretades. Tot plegat ha provocat un clima de desànim i amargor, fatalitat i sentiment d’indefensió que no contribueix a resoldre res. El català té reptes seriosos i greus—el català entre els joves, l’audiovisual, la justícia, etc.—, però s’han d’encarar amb estratègia, intel·ligència, pressupost i suport legal. No podem dependre exclusivament de les voluntats individuals de parlar en català a tot arreu. Cal desmuntar els tòpics funestos sobre el futur del català, tenir una idea clara de quina és la composició de la societat catalana, conèixer les actituds i els hàbits lingüístics dels castellanoparlants, sovint els grans oblidats del debat, i tenir presents tots els fronts en què s’ha avançat en els últims quaranta anys i els punts forts actuals, per continuar avançant en la difusió de la llengua, amb realisme i audàcia.

Veure’l al catàleg Aladí aquí


Un Món comú / Marina Garcés 

«Com podem aprendre a dir nosaltres contra la identitat de grup que defineix i tanca el seu sentit? Com podem aprendre a dir nosaltres més enllà del reconeixement i de la defensa «dels nostres»? Aquestes preguntes eren el punt de partida d’Un món comú i continuen sent, avui, amb més urgència encara, les claus per obrir els panys del nostre present. La col·laboració, la cooperació, el suport mutu, les resistències, l’hospitalitat, l’aprenentatge… són pràctiques socials i polítiques que no poden partir del grup tancat, sinó que obren i inventen els sentits possibles de la vida en comú.»

Veure’l al catàleg Aladí aquí