Coneixements

NOVETATS JUNY 2021

Aquest mes us recomanem…Clímax : una cartografia del plaer / Jüne Plã

En aquest llibre hi trobaràs una mica de tot el que s’ha de saber sobre sexe sense haver de posar la marca a la casella “penetració”. Suposo que ja saps que vull dir, no? No cal que te’n faci un dibuix, em sembla… Però sí que n’he fet molts altres, de dibuixos, i molt mes interessants. He treballat molt perquè puguis explorar la teva sexualitat i la de la teva parella: de dalt a baix, per davant i per darrere. I encara que consideris que ja ets a nivell “pro”, m’agradaria pensar que et descobriré nous mètodes per donar plaer a les persones que et facin companyia… al llit.

Veure’l al catàleg Aladí aquí


Cuines amagades : ruta gastronòmica pels bars dels 40 mercats de Barcelona / Xavier Febrés, Àngela Vinent

L’aventura de recórrer els bars dels quaranta mercats de Barcelona es converteix en una descoberta de les cuines amagades que ofereixen una mica de tot. Cuinar sense pretensions no vol dir sense geni, vol dir sense escarafalls, sense la membrana de l’artifici ni l’elitisme petulant. Aquesta ruta gastronòmica acumula sorpreses. No solament per la presentació o la manera de preparar determinats plats, sinó per la senzilla amabilitat que les dones i els homes de darrere la barra acostumen a dedicar a la clientela.

Veure’l al catàleg Aladí aquí


El infinito en un junco : la invención del los libros en el mundo antiguo / Irene Vallejo

Este es un libro sobre la historia de los libros. Un recorrido por la vida de ese fascinante artefacto que inventamos para que las palabras pudieran viajar en el espacio y en el tiempo. La historia de su fabricación, de todos los tipos que hemos ensayado a lo largo de casi treinta siglos: libros de humo, de piedra, de arcilla, de juncos, de seda, de piel, de árboles y, los últimos llegados, de plástico y luz.

Es, además, un libro de viajes. Una ruta con escalas en los campos de batalla de Alejandro y en la Villa de los Papiros bajo la erupción del Vesubio, en los palacios de Cleopatra y en el escenario del crimen de Hipatia, en las primeras librerías conocidas y en los talleres de copia manuscrita, en las hogueras donde ardieron códices prohibidos, en el gulag, en la biblioteca de Sarajevo y en el laberinto subterráneo de Oxford en el año 2000. Un hilo que une a los clásicos con el vertiginoso mundo contemporáneo, conectándolos con debates actuales…

Veure’l al catàleg Aladí aquí


El Método zero training : consigue una figura esbelta en tan solo 5 minutos al día (y sin apenas esfuerzo) / Tomomi Ishimura

Tomomi Ishimura, entrenadora personal i professora de ioga, va desenvolupar el mètode Zero Training quan es va adonar de la importància d’una bona postura corporal per a modelar la figura. Seguint les seves pautes, treballaràs les cinc parts del cos clau per a aconseguir la posició zero (coll, espatlles, esquena, malucs i peus). L’única cosa que has de fer és tombar-te boca amunt i realitzar els sis senzills exercicis (5 estiraments + 1 exercici de tonificació) del mètode Zero Training, aconseguiràs uns resultats sorprenents!

Veure’l al catàleg Aladí aquí


Elogio de la ociosidad : un ensayo filosófico sobre el valor de no hacer nada / Brian O’Connor

Una visió alternativa i totalment estimulant sobre el nostre pecat mortal favorit: l’ociositat. En quina mesura una vida ociosa és una bona vida? El primer llibre que desafia a la filosofia moderna en la seva condemna de l’ociositat, revelant per què l’estar ociós és un estat de llibertat veritable. Una reflexió sobre la productivitat per al segle XXI.

Veure’l al catàleg Aladí aquí


En qué se parecen las gotas de lluvia al pan de hamburguesa : 120 curiosidades científicas relacionadas con la meteorología / Mar Gómez

Des de nens, som observadors innats del cel, aquell lloc on succeeixen molts fenòmens de sobres coneguts per tots i altres punts que ens deixen amb la boca oberta quan els descobrim. En un món cada vegada més artificial estem perdent la capacitat de percebre’ls i la veritat és que, a uns quants quilòmetres sobre els nostres caps, succeeixen massa portents naturals com per a no parar-los esment. Aquest llibre ens sorprendrà per la quantitat de petits fets quotidians meravellosos que succeeixen diàriament i en els quals a penes reparem, per a gran sorpresa nostra: Quina relació tenen els núvols amb els elefants?…

Veure’l al catàleg Aladí aquí


¿Quieres cobrar tu pensión? : una guía paso a paso para construir tu pensión de jubilación a través del ahorro y la inversión / Esmeralda Gómez López

L’experta en llibertat financera Esmeralda Gómez López ens ensenya tots els coneixements necessaris perquè puguem assegurar una jubilació econòmicament saludable a través d’una combinació de rendes i estalvi.

Veure’l al catàleg Aladí aquí


La Economía doble X : el extraordinario potencial de contar con las mujeres / Linda Scott

Estem en 2020. El 99% del comerç internacional i els contractes institucionals de compravenda els signen homes. L’esclavitud moderna és majoritàriament femenina. El 80% de tota la superfície cultivable del món té nom masculí. El pols de l’economia és profundament desigual, però estem en 2020 i mai ha estat tan fàcil resoldre tants problemes atacant només un.

Veure’l al catàleg Aladí aquí


¿Podemos salvar el planeta? / Alice Bell, Matthew Taylor

El canvi climàtic causa estralls a tot el món, els nostres oceans s’asfixien en plàstic, els ecosistemes naturals de la Terra han quedat delmats i gairebé un milió d’espècies es troben en perill d’extinció. Ja hem augmentat gairebé 1?°C l’escalfament global des del segle XIX. Podem aconseguir la meta dels Acords de París en 2015 i limitar la pujada a 1,5?°C? Som capaços de passar completament a fonts d’energia renovable? I de desembarassar-nos dels plàstics d’un sol ús i reciclar tota la resta? Podem plantar nous boscos d’arbres per a crear embornals de carboni? Aquest llibre repassa la gran varietat d’accions tecnològiques, mediambientals i polítiques disponibles per a detenir el mal que li causem al planeta i construir un en el qual puguin prosperar totes les espècies.

Veure’l al catàleg Aladí aquí


Sol com un mussol / Jordi Basté

Bon dia, us saludo des del menjador de casa, sol com un mussol, un dia més de confinament.» Tancat, gestionant l’angoixa i fent front a l’insomni, havent donat positiu en Covid-19 i amb la meitat de l’equip malalt. Jordi Basté recull en aquest llibre l’experiència dels tres mesos més intensos de la seva vida. Un llibre carregat d’emoció, escrit amb el cor obert.

 Veure’l al catàleg Aladí aquí

LOGOS_INSTITUC