Narrativa, Poesia i Teatre

Descarrega

LlumALesGolfesTítol: Llum a les golfes. Una antologiia del haiku modern i contemporani català

Autor/a: D. Sam Abrams

Editorial: Viena Edicions, 2018

Signatura: P 833 Llu

Sinopsi: Des de Joan Salvat-Papasseit i Josep M. Junoy, fins a Sílvia Bel Fransi, Susanna Rafart, Abraham Mohino i Jordi Mas López, passant per Salvador Espriu, Joan Alcover, Tomàs Garcés, Màrius Torres, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló, Joana Raspall, Josep Palau i Fabre, Enric Sòria i tants d’altres, són molts els poetes de casa nostra que s’han interessat per les formes poètiques d’origen japonès més conegudes per la seva concisió: el haiku i la tanka. Però fins ara no n’existia una antologia. El poeta, assagista i crític Sam Abrams ha fet una selecció de 112 anys de producció poètica de haikus i tankes a les terres de parla catalana.

Consulta’l al catàleg Aladí!


ElJardinDeLaSeñoraDTítol: El jardín de la señora D.

Autor/a: Luis Arturo Guichard

Editorial: Hiperión, cop. 2017

Signatura: P 834 Gui

Sinopsi: La senyora D. va ser la pacient zero del metge Alois Alzheimer. En aquesta inicial es resumeixen avui un segle de cerques en els racons de la memòria humana i milions de pèrdues personals. El jardí de la senyora D., el nom del qual coincideix amb el de la mare de l’autor, és un llibre dur, sense concessions, sobre els records i la seva pèrdua, el desgast físic, la demència, la desaparició de la identitat i el fràgil de les nostres coordinades vitals; però al mateix temps és un llibre lluminós sobre l’amor, la tendresa, la recuperació momentània del passat i la contemplació del món a través d’una obra d’art, el majestuós i terrible Jardí de les delícies del Bosco, tornat aquí escenari d’un diàleg entre el món de la consciència i el de les imatges primordials que estan més enllà del llenguatge.

41è. PREMI VILA DE MARTORELL 2016.

Consulta’l al catàleg Aladí!


CantDeCiutatTítol: Cant de ciutat

Autor/a: Josep Planaspachs

Editorial: Viena, 2018

Signatura: P 833 Pla

Sinopsi: Josep Planaspachs (Berga, 1953) és traductor i treballa a Barcelona. Al llarg dels últims vínt-i-cinc anys, ha publicat més de deu llibres de poesia.

42è Premi de Poesia Vila de Martorell 2017.

Consulta’l al catàleg Aladí!


EspañaTodaTítol: España toda

Autor/a: Angélica Morales

Editorial: Hiperión, 2018

Signatura: P 834 Mor

Sinopsi: Els poemes de “España toda” estan estructurats com un diàleg entre l’autora i la propia Espanya. En ocasions és absurd, dolç, irònic, ferm, difícil, però sempre esqutzada de frescor i una gran dosi d’humor. “España toda” és una clara denuncia sobre la corrupció d’un país que ha embrutat el nom de patria, és un intent de estomacar al polítics sense cor que ens goberna.

42è Premi Vila de Martorell 2017.

Consulta’l al catàleg Aladí!


ajuntament+diputacio+biblio


NOVETATS PASSADES:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s