Història, geografia i Biografies

Descarrega

DomenechIMontanerUnHomeUniversalTítol: Domènech i Montaner. Un home universal

Autor/a: Lluís Domènech Girbau

Editorial: La Magrana, 2018

Signatura: 72(Dom) Dom

Matèria: Biografies – Arquitectura

Sinopsi: TOTA LA RIQUESA D’UN HOME POLIFÒNIC QUE VA TRASCENDIR LA SEVA ÈPOCA PER CONVERTIR-SE EN UN REFERENT CULTURAL IMMORTAL. L’arquitecte Lluís Domènech i Montaner (1849-1923) ha estat qualificat, amb raó, d’home universal. Figura fonamental de la Catalunya del tombant del segle XIX i començaments del XX, la seva obra va anar més enllà de l’àmbit arquitectònic gràcies a la seva activa participació en la vida cultural i política del seu temps. Artífex dels edificis de l’Exposició Universal del 1888 i de dues obres mestres del modernisme com l’Hospital de Sant Pau i el Palau de la Música (declarades Patrimoni de la Humanitat), Domènech i Montaner va ser també un nom destacat de la Renaixença, va presidir les Bases de Manresa i va ser diputat a les Corts espanyoles, punt culminant del catalanisme polític.

Consulta’l al catàleg Aladí!


ElMediterranioTítol: El Mediterráneo. Un mar de encuentros y conflictes entre civilizaciones.

Autor/a: John Julius

Editorial: Ático de los libros, noviembre de 2018

Signatura: 9(26) Nor

Matèria: Història

Sinopsi: El Mediterrani ha estat l’origen de tres de les més fascinants civilitzacions de l’Antiguitat: Egipte, Grècia i Roma; bressol de tres de les majors religions: judaisme, cristianisme i islam; i banya tres dels sis continents: Europa, Àsia i Àfrica. Aquesta història del Mediterrani ens guia per la riquíssima i turbulenta història d’aquest mar i les civilitzacions a les quals ha acollit, des dels fenicis al Tractat de Versalles, passant per la conquesta àrab de Síria i el nord d’Àfrica, el Sacre Imperi i les Croades, els Reis Catòlics i la Santa Inquisició, els llargs setges de Rodas i Malta per Solimán el Magnífic, els pirates barbarescos i la batalla de Lepanto; Nelson i Napoleó; la Guerra de la Independència Grega i el Risorgimento italià.

Consulta’l al catàleg Aladí!


ErnestLluchTítol: Ernest Lluch. Biografia d’un intel·lectual agitador.

Autor/a: Joan Esculies

Editorial: La Magrana, 2018

Signatura: 92(Llu) Esc

Matèria: Biografies

Sinopsi: PREMI GAZIEL DE BIOGRAFIES I MEMÒRIES 2018. Ernest Lluch (1937-2000) era un polític singular. Abans que cap altra cosa, era un home d’una àmplia cultura, un intel·lectual que no es recloïa en les seves fílies i fòbies, sinó algú obert al coneixement, la curiositat, la tolerància i la vida. Socialista i humanista convençut, apassionat i complex, carismàtic i influent, mai no va renunciar a cap debat, ja que entenia la controvèrsia com l’oportunitat d’entendre les raons de l’altre. Home de coneixements enciclopèdics, els seus interessos van abastar, entre molts d’altres, la política, la història, la llengua, la literatura, l’economia i l’urbanisme. Aquesta biografia, minuciosa en els detalls i alhora de visó panoràmica, explora els orígens barcelonins, els estudis d’economia, els seus mestres, la docència, l’entrada en política, la tasca de ministre socialista als anys vuitanta, la catalanitat, la relació amb el País Basc i el llegat polític i cultural.

Consulta’l al catàleg Aladí!


ajuntament+diputacio+biblio


Novetats passades:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s