Ciències Socials

Descarrega

lila-historia-graficaTítol: Lila : història gràfica d’una lluita

Autor/a:  Galmés Martí, Antoni

Publicació: Barcelona : Comanegra,  2019

Signatura: 30.055.2 Gal

Sinopsi: L’onada feminista que vivim ha arribat per capgirar-ho tot. L’eclosió internacional del moviment MeToo, combinada amb la indignació contra la violació de La Manada i el seu judici amb pena aigualida, va ser el detonant definitiu perquè el feminisme omplís els carrers de ràbia. Darrere de tanta ràbia, hi trobem també una font de creativitat gràfica de primera magnitud, en què il·lustradores d’arreu han posat el seu talent al servei d’una lluita de segles. El llibre que teniu a les mans repassa i analitza les claus gràfiques de les icones feministes, els seus referents culturals i els orígens del seu art polític, així com algunes de les principals fites del feminisme històric (les pioneres, les sufragistes, les radicals dels setanta…), per aprendre a llegir les imatges que ens envolten amb una òptica igualitària, feminista i amb consciència de classe.

____________________________________________________________________________________­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

expuestosTítol: Expuestos : las nuevas reglas del mundo transparente

Autor/a: Roitberg, Sergio

Publicació: Barcelona : Conecta,  2019

Signatura: 301.15 Roi

Sinopsi: Expuestos neix com un full de ruta per entendre l’actual manera de relacionar-nos en el context del  Update permanent i la tendència a la connectivitat total. Àgil i accessible, aquesta obra ens prepara pera que el nou escenari no ens agafi per sorpresa, i puguem aprofitar les múltiples oportunitats que la tecnologia ens ofereix.

__________________________________________________________________________________

Totes som desplaçadesTítol: Totes som desplaçades : la meva experiència i altres històries de noies d’arreu del món

Autor/a:  Yousafzai, Malala

Publicació: Madrid : Alianza Editorial, 2019

Signatura: 362.9 You

Sinopsi: «No deixa mai de sorprendre’m que la pau es doni per descomptada. Jo agraeixo cada dia el fet de viure-hi, en pau. No tothom hi viu. Hi ha milions d’homes, dones i infants que presencien guerres cada dia. La seva realitat és la violència, la destrucció de llars, la pèrdua de vides innocents. I, per viure sense perill, l’única opció que els queda és marxar. “Optar” per ser desplaçats. I això no és triar, exactament.»

 


ajuntament+diputacio+biblio


NOVETATS PASSADES:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s