Ciències Aplicades

Descarrega

Una sociedad sin hijosTítol: Una Sociedad sin hijos. El declive demográfico y sus implicaciones

Autor/a: Manuel Blanco Desar

Editorial: ED, 2018

Signatura: 312 Bla

Sinopsi: Cap a on anem? Sense polítiques actives que ho reverteixin, en una generació ens convertirem en el tercer país més senil del món, amb els efectes que això comporta. Però aquest llibre no pretén assenyalar ni culpabilitzar a ningú, sinó fer una reflexió conjunta sobre com revertir aquesta revolució demogràfica. Encara som a temps de canviar la tendència i dotar a Espanya de futur com a nació. Ho aconseguirem? La caiguda de natalitat i tancar la porta als immigrants a Espanya porten a les pitjors perspectives socials. A poc a poc, ens acostem al Japó i Corea del Sud. És a dir, sent el tercer país més envellit del món en 2050.

Consulta’l al catàleg Aladí!


La batalla de l'exiliTítol: La batalla de l’exili. L’estratègia que ha posat la justícia espanyola contra les cordes

Autor/a: Josep Casulleras Nualart

Editorial: Ara Llibres, 2018

Signatura: 323.1(46.71) Cas

Sinopsi: Quan Carles Puigdemont va liderar, per a sorpresa de tothom, el camí de l’exili, es va obrir un front inesperat en la llarga lluita per fer efectiva la República Catalana. Mig govern de la Generalitat el va seguir a Brussel·les; altres membres de l’executiu serien empresonats a Madrid poc després. Començava així una batalla jurídica sense treva en dos fronts: l’interior i l’exterior. Una pugna plena d’intrigues polítiques i jurídiques i alguna persecució policial que Josep Casulleras ha transformat en un relat periodístic electritzant que remarca totes les victòries aconseguides. Amb l’argument propi d’una bona novel·la d’espies i intrigues judicials internacionals, les querelles i les euro-ordres s’han estavellat una vegada i una altra contra el talent i l’enginy d’un grup d’advocats que ja formen part de la història recent del nostre país com a defensors de les nostres llibertats col·lectives. Qui són aquests advocats que han posat en evidència la podridura del sistema judicial espanyol? Quina estratègia guanyadora han seguit? Quins errors ha comès l’afany venjatiu del jutge Llarena i quines en seran les conseqüències?

Consulta’l al catàleg Aladí!


Los niños de LemónizTítol: Los ninos de Lemóniz

Autor/a: Estela Baz

Editorial: Espasa, 2019

Signatura: 323.2(46) Baz

Sinopsi: Molt s’ha parlat del terrorisme d’ETA en les dècades dels 70 i 80, però mai s’havia escrit aquesta història des de la mirada neta i innocent dels nens els pares dels quals estaven amenaçats o van ser assassinats per l’organització terrorista. L’autora va ser un d’ells i, com uns altres, va viure en primera persona uns esdeveniments que cap nen hauria de viure mai, en concret la campanya d’ETA contra la central nuclear de Lemóniz. El testimoniatge novelat Els nens de Lemóniz és la suma de records recuperats. Parla de persones, emocions i situacions, però sobretot parla de com van viure aquesta realitat, de com els seus pares, davant situacions límit, intentaven ocultar el que estava ocorrent amb l’únic objectiu de protegir-los. Nens que mai van ser tinguts en compte, ni tan sols en les estadístiques. I també parla de dones, de mares que, malgrat la seva joventut, van anar extremadament valentes, generoses, protectores i lluitadores.

Consulta’l al catàleg Aladí!


Jo acuso. La defensa en judicis políticsTítol: Jo acuso. La defensa en judicis polítics

Autor/a: Benet Salellas i Vilar

Editorial: Pagès, 2018

Signatura: 343.9 Sal

Sinopsi: El 1898 l’escriptor Émile Zola publica un extens article en premsa titulat “Jo acuso” que posa en evidència la condemna política del capità Dreyfus. Aquest text capgirarà el curs polític i judicial del cas fins a provocar-ne l’alliberament. És el primer dels tretze processos que aquest llibre explica de la història judicial contemporània, com a mostra de les diferents maneres d’afrontar la justícia política. El llibre acompanya el ventall de casos amb una introducció sobre el dret d’excepcionalitat i la utilització de la justícia per eliminar els adversaris polítics, amb el focus posat en l’Estat espanyol avui. L’autor conclou aquestes pàgines fent algunes propostes per obrir el debat imprescindible de com construir una defensa política a l’alçada dels embats judicials presents i que vindran.

Consulta’l al catàleg Aladí!


ajuntament+diputacio+biblio


Novetats anterios

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s