Altres

Descarrega

LaGuerraMasLargaDeLaHistoria_propTítol: La guerra más larga de la historia. 4000 años de violència contra las mujeres

Autor/a: Lola Venegas, Isabel M. Reverte i Margó Venegas

Editorial: Espasa, 2019

Signatura: 30.055.2 Ven

Matèria: Violència masclista

Sinopsi: 4000 anys de violència contra les mujeres.la violència contra la dona, la intromissió violenta de l’Estat i dels homes per a controlar el cos de les dones, està documentada des de fa gairebé 4000 anys. Aquest llibre, entre el reportatge periodístic i l’assaig divulgatiu, parla de crims d’honor, d’avortaments clandestins, de ramats, de matrimonis infantils, dels càstigs a les insubmises, de prostitució i tracta, de l’ablació femenina. I també d’altres violències, més subtils, menys evidents: de sentències judicials, de l’exclusió de les dones en la Història, de les vexacions en la publicitat i en la pornografia, de la bretxa salarial o de la submissió santificada per costums i religions…És la guerra més llarga de la Història. I encara no ha acabat.

Consulta’l al catàleg Aladí!


EnPosDeLaMemoria_propTítol: En pos de la memòria. La lucha contra el Alzheimer

Autor/a: Joseph Jebelli

Editorial: Biblioteca Buridán, DL 2018

Signatura: 618.8 Jeb

Matèria: Malalties – Alzheimer

Sinopsi: La malaltia del seu avi li va portar a estudiar neurobiologia i especialitzar-se en la recerca contra l’Alzheimer. Ara Joseph Jebelli relata en un llibre la seva cerca per a trobar una medicina preventiva, alguna cosa que, assegura, podria estar disponible en una dècada.
Finalista del Premi al llibre científic de l’any 2017 per la Royal Society. La memòria és la base de la nostra personalitat, de la nostra intel·ligència emocional i de les nostres relacions familiars i socials. La memòria defineix els paràmetres de la nostra existència, però, paradoxalment, també pot arribar a confirmar la seva inanitat. La demència, en el seu sentit més ampli, enfonsa les seves arrels en la destrucció de la memòria. Hi ha moltes formes de bogeria, però la més cruel de les seves manifestacions és la que porta el nom del metge alemany que la va identificar per primera vegada en 1906: Alois Alzheimer.
Fins fa molt poc, l’Alzheimer era una malaltia alhora polèmica i ignorada. No hi havia acord sobre els seus símptomes fonamentals ni sobre les seves causes. Però lentament, gràcies a la identificació de “plaques i nòduls” en el cervell geriàtric, l’Alzheimer s’ha convertit en una nova plaga que afecta ja a milions de persones i que amenaça a la població mundial amb l’aparició d’un nou cas cada quatre segons. Una de cada tres persones tindrà aquesta malaltia en algun moment de la seva vida. Només al Regne Unit hi ha actualment 850.000 persones diagnosticades amb aquesta malaltia; sis milions de persones en tota la Unió Europea i quatre milions de nord-americans la tenen. I és previsible que aquestes xifres s’hagin multiplicat per dues abans del 2030. Amb l’envelliment de la població mundial, l’Alzheimer està en camí de superar al càncer com a segona causa principal de mort després de les malalties cardiovasculars.

Consulta’l al catàleg Aladí!


VientresDeAlquiler_propTítol: Vientres de alquiler

Autor/a: Núria González

Editorial: LoQueNoExiste, 2019

Signatura: 347.1 Gon

Matèria: Gestació subrogada

Sinopsi: Des de fa algun temps diversos grups polítics, socials i econòmics pretenen canviar la prohibició dels ventres de lloguer establerta per llei a Espanya. És a dir, volen regular que l’úter d’una dona pugui llogar-se a tercers perquè creuen que per sobre dels drets humans de les dones està el seu desig de ser pares. Pocs desitjos humans poden arribar a ser tan fervents i personals com el de convertir-se en mares i pares. I és precisament la conjugació d’aquestes dues qüestions les que em porten a escriure aquest llibre. Deu el Dret ser l’element definitiu que fiti fins a on han d’arribar les lleis i els estats per a satisfer el desig de les persones de tenir fills i filles? En quins termes ha de dur-se a terme?, recalca Núria González. Ventres de lloguer crida a les coses pel seu nom per a evitar que la societat acabi comprant gràcies a publireportatges pagats o testimoniatges edulcorats el que hi ha de debò en un negoci patriarcal que es val de conceptes manipulats perquè siguin acceptables en la moral pública i amagar la realitat que hi ha darrere de les paraules que estem utilitzant. Parlar de gestació subrogada, de pares comitents, o de producte, no és el mateix que parlar de ventres de lloguer, pares contractants o nens i nenes mercantilitzats. Acuradament es trien els vocables més dolços i acceptables perquè el conjunt de la societat vegi admissible una realitat que, si descrivíssim amb total objectivitat i sense les metàfores que ens ofereix la riquesa del llenguatge, seria simplement insuportable per a qualsevol persona mínimament empàtica amb la resta d’éssers humans que formem la comunitat universal, afegeix l’autora. El llibre compta amb les aportacions imprescindibles de veus expertes com la filòsofa Alicia Miyares, la periodista i presentadora de l’Intermedi Sandra Sabatés i el professor d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, Manel Ollé.

Consulta’l al catàleg Aladí!


EconomiaEnColors_propTítol: La invasió dels robots i altres relats de economia en colors

Autor/a: Xavier Sala i Martín

Editorial: Rosa dels Vents, 2018

Signatura: 33 Sal

Matèria: Economia

Sinopsi: Per a la majoria dels mortals, els camins que tria l’economia són obscurs, incomprensibles i misteriosos. Aquest llibre vol fer-los una mica més entretinguts, una mica més accessibles i una mica més… clars. En un increïble viatge pel camins de l’economia, ple de sorpreses i de descobriments, Xavier Sala i Martín ens explica, entre altres qüestions, per què la impaciència pot esdevenir catastròfica per als nostres fills o per què en uns països hi ha més estafadors i mentiders que en d’altres. Gràcies a aquest llibre, i d’una manera propera i divertida, entendrem l’economia com una eina que ens ajuda a comprendre millor el món que ens envolta i descobrirem que la humanitat ha millorat molt i, a més, ho ha fet molt ràpidament.

Consulta’l al catàleg Aladí!


LasChicasDelRadio_propTítol: Las chicas del Radio. Lucharon por la justifcia pagaron con sus vides

Autor/a: Kate Moore

Editorial: Capitán Swing, DL 2018

Signatura: 331.8 Moo

Matèria: Treballadores – Higiene Industrial

Sinopsi: “En la dècada dels 20, després del recent descobriment del Radi pels Curie, aquest element comença a utilitzar-se per a tota mena de productes. Les fàbriques de gestió del radi contracten a dones joves per a manipular-lo i amb el temps comencen caure malaltes i a morir mentre els empresaris neguen els efectes secundaris i qualsevol responsabilitat. Escrita amb una veu espurnejant i un ritme vertiginós, “Les noies del Radi” il·lumina per complet a les joves inspiradores exposades a la “”meravellosa”” substància del radi i la seva imponent força enfront de circumstàncies gairebé impossibles. El seu coratge i tenacitat van conduir a canvis per a tota la vida en les regulacions laborals, a la recerca sobre bombardejos nuclears i sobretot, a salvar centenars de milers de vides.”

Consulta’l al catàleg Aladí!


TengoLosHuesosDesencajados_propTítol: Tengo los huesos desencajados. Esguinces, Artrosis, Lumbago, … Un libro con humor para vivir sin dolor

Autor/a: Dra. Miranda Trauma

Editorial: La Esfera de los Libros, enero de 2019

Signatura: 616 Tra

Matèria: Medicina – Tractament

 Sinopsi: Un llibre amb humor per a viure sense dolor. Com sobreviu el nostre peu a unes sabates de taló? I les nostres espatlles a aquestes fantàstiques bosses de vuit quilos plens de coses «per si»? Per què cal perdre pes si sofreixes artrosis? Es pot prevenir una fuetada cervical? Com evitar postures sexuals que danyin les teves articulacions? La doctora Miranda Trauma, amb molt de sentit de l’humor però sense perdre el rigor, dedica aquest llibre a totes les dones amb els ossos desencaixats que volen viure sense dolor. Dones madures i dones en la quarentena, dones amb arrugues, dones fortes, dones inquietes que es volen tal com són, amb les seves varices, la seva pell de taronja, les seves marques de cirurgia i les seves ferides de càncer. I que tenen un comú denominador: les ganes de cuidar-se. En dues paraules: dones deu.

Consulta’l al catàleg Aladí!


LEscolaCompromesaAmbElMon_propTítol: L’escola compromesa amb el món

Autor/a: Benjamí Moliné, Llorenç Planes i Joan Bonals

Editorial: Graó, 2019

Signatura: 37.03 Mol

Matèria: Educació – Valors – Pau

Sinopsi: Ofereix un sistema conceptual adreçat a aquest altre món possible i desplega un recull de propostes pràctiques per facilitar-ne la implementació als centres educatius i als diferents escenaris educatius de la comunitat.

Consulta’l al catàleg Aladí!


Coberta_vivir_sin_plastico.inddTítol: Mejor sin plástico. Guía para llevar una vida sostenible

Autor/a: Yurena González Castro

Editorial: Plataforma Editorial, 2019

Signatura: 614.7 Gon

Matèria: Ecologia – Sostenibilitat

Sinopsi: Vivim envoltats de plàstic, aliens a la seva toxicitat. Ho utilitzem constantment en el nostre dia a dia: per a emmagatzemar aliments, embotellar aigua, transportar les nostres compres, etc., sense tenir en compte el devastador impacte que té en la naturalesa i en la nostra salut.
Què podem fer per a solucionar-ho? Yurena González porta anys vivint una vida més eco, sense plàstic i sense generar escombraries, i sense renunciar un àpex a la seva comoditat. Com ho ha aconseguit?
En Millor sense plàstic, l’autora desmunta mites i demostra que, contrari al que es pensa, viure de manera sostenible no significa dedicar els nostres recursos a intentar salvar el planeta. De fet, ens permet desagafar-nos de les coses supèrflues i simplificar la nostra vida, amb la finalitat de tenir més temps i diners per a gaudir de tot allò que de debò importa.

Consulta’l al catàleg Aladí!


ElCervellMesConvuls_propTítol: El cervell convuls. Relats detectivescos d’una neuròloga

Autor/a: Suzanne O’Sullivan

Editorial: Angle, 2019

Signatura: 616.8 Osu

Matèria: Neurologia

Sinopsi: El cervell convuls segueix les històries de persones amb diagnòstics mèdics tan estranys que els metges no saben com resoldre’ls. Un home que veu personatges de dibuixos animats que caminen per l’habitació; una noia a qui el món se li transforma constantment, com si fos Alícia al país de les meravelles; una persona que es converteix en una nina cada vegada que vol moure’s… El cervell és l’estructura més complexa de l’univers. Els neuròlegs han d’aclarir cada cas clínic seguint pistes minúscules i imprecises, sovint desconegudes, en un autèntic treball de detectius mèdics. En aquest llibre fascinant, la prestigiosa neuròloga Suzanne O’Sullivan ens presenta els casos més sorprenents que ha tractat en la seva trajectòria professional i fa un viatge que ens mostra els misteris insondables dels nostres cervells i la infinita varietat de la vida humana.

Consulta’l al catàleg Aladí!


No-DoElTiempoYLaMemoria_propTítol: NO-DO. El tiempo y la memòria

Autor/a: Rafael R. Tranche i Vecente Sánchez-Biosca

Editorial: Cátedra, 2018

Signatura: 791.4 Tra

Matèria: Franquisme

Sinopsi: El Noticiari Cinematogràfic Espanyol, popularment conegut com NO-DO, va veure les pantalles cinematogràfiques per primera vegada al gener de 1943. Creat com a instrument audiovisual del nou Estat, va gaudir durant dècades del privilegi de la seva exclusivitat i la seva projecció va ser obligatòria en tots els cinemes d’Espanya. Malgrat els nombrosos canvis que va experimentar la societat espanyola, el Noticiari roman fins a ben entrada la democràcia, en 1981. Però NO-DO no va anar només un instrument de propaganda política. La seva condició de noticiari cinematogràfic fa d’ell un dispositiu informatiu, bé que esbiaixat, d’entreteniment i de varietats que acompanyava puntualment els programes de les sales de projecció. A través del conjunt de la seva producció (Noticiari, revista setmanal titulada ” Imatges ” i documentals), NO-DO constitueix l’arsenal audiovisual més important, i fins avui inexplorat, per a documentar la vida del franquisme, almenys fins a l’arribada de la televisió, amb la qual comparteix protagonisme des de finals dels anys cinquanta.

Consulta’l al catàleg Aladí!


PonteEnFormaConTuPerro_propTítol: Ponte en forma con tu PERRO. 20 maneras de activar la salud juntos

Autor/a: Karen Sullivan

Editorial: Oberon, 2019

Signatura: 63.67 Sul

Matèria: Esport – Gossos

Sinopsi: Aquesta completa guia t’ajudarà a crear el teu propi programa, fàcil i divertit, basat en dieta i exercici físic juntament amb el teu millor amic. Comença per avaluar el teu estat de forma física i aprèn com, amb uns senzills canvis, aconseguiràs que els dos tingueu una vida més feliç i activa. Descobreix els beneficis físics i psicològics de l’exercici habitual i, la qual cosa és més important, diverteix-te mentre us poseu en forma junts. Crea el vostre propi programa d’alimentació saludable i fitness, utilitzant una sèrie de trucs de sentit comú que produiran una gran millora del vostre benestar general. Aprèn com fer exercici junts, maximitzant varietat i resultats, per a aconseguir perdre pes i millorar la teva forma física de forma segura, garantint-nos als dos un futur ple de salut i diversió. Karen Sullivan és nutricionista i una reconeguda autora de llibres i articles sobre salut i fitness, inclosos diversos títols relacionats amb el món caní. Ha presidit diverses conferències sobre assumptes relacionats amb l’obesitat i ha pronunciat nombroses ponències sobre nutrició.

Consulta’l al catàleg Aladí!


CristoforColomPrincepDeCatalunya_propTítol: Cristòfor Colom Príncep de Catalunya

Autor/a: Jordi Bilbeny

Editorial: Librooks, 2019

Signatura: 92 (Col) Bil

Matèria: Biografies

Sinopsi: La identitat de Cristòfor Colom segueix sent un gran enigma. Una espessa boira de misteris, interessos i contradiccions envolta la figura del navegant. Ni tan sols la tesi més divulgada, i generalment acceptada, del llaner genovès d’origen plebeu aconsegueix donar una resposta convincent a la incògnita de qui era, en veritat, Cristòfor Colom. Contràriament, s’obren noves llacunes entorn de la seva biografia: és plausible creure que els Reis Catòlics concedissin a un estranger mediocre, sense carrera política ni militar, ni estudis de dret ni de fiscalitat, els càrrecs d’almirall, virrei, governador i capità general del Nou Món, quan aquests títols eren reservats només als membres de la casa reial? Podria haver existit una censura conscientment dissenyada per part del poder polític per difuminar l’origen de Colom, les seves connexions familiars i la seva catalanitat? Després d’uns quants anys descatalogat, per fi els lectors tenen ara l’oportunitat de gaudir de nou o, per primera vegada, de la reedició d’aquest llibre, que és resultat d’un treball de recerca fonamentat, convalidat i exhaustiu que durà gairebé vint anys.

Consulta’l al catàleg Aladí!


PerqueLesDonesSalvaranElPlaneta_propTítol: Per què les dones salvaran el planeta. Vandana Shiva, Maria Miles, Yayo Herrero, entre més de vint autores, proposen assajos i entrevistes ecofeministes per canvair-ho tot.

Autor/a: Diverses Autores

Editorial: Raig Verd, 2019

Signatura: 30.055.2 Per

Matèria: Feminisme

Sinopsi: L’apoderament de les dones pot transformar les possibilitats d’aconseguir la sostenibilitat ambiental? Aquest llibre pretén respondre afirmativament a la pregunta amb assajos i entrevistes que no només volen provocar una reflexió, sinó també una acció col·lectiva per canviar-ho tot. Reunim veus destacades dels moviments feministes i ecologistes internacionals per evidenciar que la igualtat de gènere és imprescindible per a l’acció climàtica. Vandana Shiva, Caroline Lucas, Maria Mies i Yayo Herrero, entre d’altres, exposen els vincles que hi ha entre ecologisme i feminisme en defensa de la justícia social. Mitjançant també l’estudi de casos específics, analitzen les formes en què dones interactuen en la lluita contra el canvi climàtic i les seves conseqüències. La seva voluntat transformadora és capaç d’influir en el medi ambient, però també en la societat, l’educació i en les relacions de poder.

Consulta’l al catàleg Aladí!


LEsquerraQueVaSobreviureALaTransicio_propTítol: Sebastià Salellas, advocat i activista. L’esquerra que va sobreviure a la Transició

Autor/a: Sebastià Salellas i Magret (Edició de Lluc Salellas i Vilar)

Editorial: Angle Editorial, 2018

Signatura: 9 (46.71) ”19” Sal

Matèria: Història de Catalunya

Sinopsi: Aquest recull d’articles de Sebastià Salellas reivindica la figura d’un advocat i activista que anava a l’arrel dels conflictes. Diu Lluc Salellas a la introducció: «He crescut a la falda d’un home peculiar en un món que tendeix a l’homogeneïtzació, a no acceptar la discrepància. Un home empordanès, tossut i murri, advocat i activista, cristià i socialista, que tenia per costum deixar la seva empremta per allà on passava. Rebutjava la indiferència i es bolcava en la feina, fos quina fos, per transformar l’entorn a partir d’un sol criteri: la justícia.» El llibre repassa la història de Catalunya -política, econòmica, democràtica- i el paper de les esquerres entre el final del franquisme i els primers anys del segle xx. Salellas va tenir sempre idees pròpies, sovint heterodoxes i antiautoritàries, i en molts moments es va mostrar desencisat per la incapacitat dels partits polítics d’esquerres d’activar solucions reals davant la globalització i l’expansió del neoliberalisme. Una visió de la Transició i del règim del 78, escrita des d’un profund humanisme i uns valors revolucionaris inherents, que lluny de perdre la vigència es converteix en una guia per interpretar les claus de l’actual escenari polític i social.

Consulta’l al catàleg Aladí!


LaBonaMort_propTítol: La bona mort

Autor/a: Vicenç Villatoro

Editorial: Editorial Gregal, 2019

Signatura: Vicenç Villatoro

Matèria: Narrativa

Sinopsi: «Escric perquè de sobte m’he adonat que tot el que estimo morirà» Així comença el dietari que Vicenç Villatoro va escriure entre el 6 de febrer i el 28 de març del 2006, en paral·lel a les últimes setmanes de vida de la seva mare, a qui havien diagnosticat un càncer que va preferir no tractar-se. Lluny de l’autoajuda i de l’exaltació sentimental, les notes d’aquest dietari acompanyen una família en uns moments en que s’alternen els instants de tristesa, d’evocació i, fins i tot, de felicitat. Els de màxima consciència i els de gairebé somni. Els de tendresa i els de temor. Tot i la cruesa de la frase inicial, al llarg d’aquestes notes i d’aquestes setmanes ens apareix la possibilitat, a través de la serenitat, la fortalesa i la companyia, d’arribar a una bona mort.

Consulta’l al catàleg Aladí!


l-exili-perdurable-epistolari-selecte_propTítol: L’exili perdurable Epistolari selecte

Autor/a: Domènec Guansé

Editorial: Editorial Afers, 2019

Signatura: 92 (Gua) Gua

Matèria: Biografies

Sinopsi: Crític, novel·lista i dramaturg, Domènec Guansé (Tarragona 1894-Barcelona 1978) és considerat un dels periodistes culturals catalans més rellevants del segle XX. Començà a col•laborar de la mà d’Antoni Rovira i Virgili, que el 1924 li encarregà la secció de crítica literària a la Revista de Catalunya i, el 1927, li oferí una columna diària d’opinió a La Nau. Durant el període d’entreguerres, s’especialitzà com a crític literari i teatral en publicacions de prestigi com ara D’Ací i d’Allà, Mirador, La Publicitat o La Rambla. Publicà també les primeres novel•les (Les cadenes d’Eva, 1932; Una nit, 1935) i peces dramàtiques (El fill de la Ninon, 1934; Volia ser feliç, 1936; Una noia és per a un rei, 1937). Obligat a emprendre el camí de la diàspora el 1939, s’establí a Santiago de Xile, on fou l’ànima de la revista Germanor. A l’exili donà a conèixer La pluja d’or (1950) i Laberint (1952), a més d’un assaig modèlic: Retrats literaris (1947). De retorn a Barcelona el 1963, escriví les biografies de Margarida Xirgu (1963), Pompeu Fabra (1964) i Anselm Clavé (1966). Domènec Guansé teixí, entre 1950 i 1978, una extensa xarxa epistolar amb corresponsals de l’interior i de l’exili republicà.

Consulta’l al catàleg Aladí!


ajuntament+diputacio+biblio


NOVETATS ANTERIORS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s