Altres matèries

Descarrega

KilianJornetResÉsImpossibleTítol: Res és impossible.

Autor/a: Kilian Jornet

Editorial: Ara Llibres, 2018

Signatura: 796.52 Jor

Matèria: Alpinisme – Relats Personals

Sinopsi: En la seva brillant trajectòria, Kilian Jornet ha portat el seu cos al límit, ha patit múltiples lesions, s’ha exposat a grans riscos i ha assolit rècords que han meravellat el món. Amb aparent senzillesa, ha aconseguit el que semblava impossible. Aquest llibre ens mostra la part més íntima d’un esportista d’elit: l’exigència extrema, els temors profunds, la rutina d’una expedició al cim del món i aquella decisió trascendental que separa, en un segon, la vida de la mort. Una lliçó enormement valuosa que ens encoratja a fer realitat els nostres somnis.

Consulta’l al catàleg Aladí!


BiografiaDeLaHumanidadTítol: Biografía de la humanidad. Historia de la evolución de las cultures.

Autor/a: José Antonio Marina i Javier Rambaud

Editorial: Ariel, 2018

Signatura: 008 Mar

Matèria: Civilització històrica

Sinopsi: La memòria cultural de la humanitat. L’espècie humana és un híbrid de biologia i cultura, i aquest sorprenent i original llibre li dóna tot el protagonisme no a la genètica, sinó a la història de l’evolució cultural, a través d’un recorregut que explora el desenvolupament de l’art, la política, les institucions socials, les religions, els sentiments i la tecnologia; un apassionant viatge per la inesgotable intel·ligència creadora. Si estem a punt d’entrar en l’ «era del transhumanisme», segons afirmen influents pensadors, recordar el conjunt d’accions que la humanitat ha anat desenvolupant per a resoldre les seves dificultats i satisfer les seves expectatives ―sobreviure, fugir del dolor, augmentar el benestar, conviure pacíficament, aconseguir un model ètic…― es converteix avui en una necessitat ineludible. Els principals mecanismes de l’evolució biològica són les mutacions aleatòries i la selecció natural, els mateixos mitjans que intervenen en el procés evolutiu de la cultura, en el qual trobem realitats universals que cada societat ha resolt a la seva manera, així com paral·lelismes en les invencions ―l’agricultura, l’escriptura, la vida a les ciutats, les formes de govern…― i una sèrie d’assoliments precaris, que poden col·lapsar si desapareixen les condicions prèvies que els van donar origen. Biografia de la humanitat és un substanciós catàleg de «genètica cultural», una genealogia de l’ésser humà que ens permet comprendre no només els nostres orígens i valors, la nostra intel·ligència i sensibilitat, sinó la nostra capacitat creativa, i també destructora. Una biografia que demostra el colossal dinamisme de l’espècie humana.

Consulta’l al catàleg Aladí!


EduquemAmbLEsportTítol: Eduquem amb l’esport

Autor/a: Roger Pallarols i Brossa

Editorial: Abadia de Montserrat, 2018

Signatura: 796 Pal

Matèria: Esports – Educació

Sinopsi: Un llibre pensat per orientar i ajudar totes aquelles persones que formen part de l’entorn esportiu de la canalla. De la mà de l’experiència personal i professional de l’autor i, sobretot, de deu interessants entrevist4es a personatges il·lustres del món de l’esport, com Andrés Iniesta, Enric Sebastiani o Sarai Gascón, entre altres, en aquest llibre trobarem una guia d’actuació molt clara per transformar l’activitat física esportiva en una activitat de creixement personal importantíssima per als infants i, evidentment, també per a nosaltres mateixos. Pares, familiars, entrenadors, directors tècnics, caps d’estudis, professors, dirigents, esportistes, …

Consulta’l al catàleg Aladí!


AsiaCentralTítol: Asia Central

Autor/a: Bradley Mayhew, Stephen Lioy, Anna Kaminski, …

Editorial: Lonely Planet, 2018

Sigantura: 91 (026)(57) May

Matèria: Guies de viatge

Sinopsi: Amb les seves ciutats medievals de cúpules blaves, els seus acolorits basars i les estades en iurtes remotes, Àsia central encarna com cap altre lloc l’encant de la Ruta de la Seda. D’Alejandro Magno a Gengis Khan i Tamerlán, l’apassionant història d’Àsia central està present fins i tot en l’últim racó de la regió. Des de l’angle correcte i amb una mica d’imaginació, els mítics oasis de les rutes de caravanes de Samarcanda i Bujará, amb els seus exòtics perfils de minarets i marasses, semblen extretes directament de l’època de Marco Polo. Per als afeccionats a la història, compartir una ronda de kebabs amb un comerciant uzbek o visitar un antic caravasar farà que el passat i el present es funden en un.

Consulta’l al catàleg Aladí!


ElPoderDeLaMentidaTítol: El poder de la mentida. Manipular la veritat per construir relats.

Autor/a: Joan Julibert

Editorial: Saldonar, 2018

Signatura: 070 Jul

Matèria: Premsa – Política

Sinopsi: En ple debat sobre les fake news i la rellevància que ha adquirit la comunicació a les xarxes socials, Joan Julibert s’interroga a El poder de la mentida sobre el concepte de veritat, i posa sobre la taula la possibilitat que sigui una idea discutible. En contraposició, situa la mentida al mateix nivell: tant la veritat com la falsedat són una construcció. En aquest assaig, provocatiu i que hauria de ser polèmic, es reclama el dret de la mentida davant el valor absolut de la veritat, i es demostra que el debat sobre les notícies falses és en realitat una guerra de relats interessats, que s’entaula entre els poders establerts, els de sempre, i els emergents. Els relats, per tant, es construeixen amb la intenció d’aconseguir l’hegemonia i el domini de la transformació de la realitat que trobem sempre en qualsevol forma de poder. L’autor que a La causa del periodisme defensava que la funció del periodisme és guanyar la credibilitat en la persecució honesta de la veritat, ara fa un pas més enllà i accepta que aquesta idea és una convenció necessària, no és un valor absolut.

Consulta’l al catàleg Aladí!


80RutasSenderistasPorBizkaiaTítol: 80 Rutas senderistes por Bizkaia. Recorridos no muy largos y con poco desnivell por todas sus comarcas y parques naturales

Autor/a: Alberto Muro, …

Editorial: Sua, DL 2018

Signatura: 796.51 (46.6) 80r

Matèria: Excursionisme Bizkaia

Sinopsi: Bizkaia és un territori privilegiat per la seva singular abraçada entre mar i muntanya. Aquest llibre recull 80 rutes senderistes ideals per a visitar molts dels racons més bells de la seva geografia. Des de Itxina fins a Sant Joan de Gaztelugatxe i des de les ribes de la ria fins a la idíl·lica vall de Atxondo. Són excursions que, en general, no excedeixen les tres hores de durada i que presenten desnivells poc exigents. La major part d’elles resulten perfectes per a gaudir-les en família. La brisa marina ens acompanyarà en el passeig de Kobaron, en els penya-segats de la Galea, en talaies costaneres com Ogoño i Otoio, i fins i tot en els marenys de Urdaibai. Visitarem antics poblats miners, coves llegendàries, vells molins, boscos de somni i cims panoràmics. No falten els recorreguts urbans, les calçades medievals ni les cascades impressionants. En aquesta obra l’editorial recupera propostes ja publicades en diferents títols del nostre catàleg, revisades i actualitzades. Reconeguts experts com Alberto Muro, Mikel Tellagorri, Txusma Pérez Azaceta o Hektor Ortega són els autors d’aquests 80 destinacions senderistes aptes per a qualsevol que tingui ganes de caminar i gaudir de la naturalesa, sense dificultats tècniques i amb tot tipus de dades pràctiques.

Consulta’l al catàleg Aladí!


LeerYVivirTítol: Leer y vivir

Autor/a: Tzvetan Todorov

Editorial: Galaxia Gutemberg, 2018

Signatura: 008 Tod

Matèria: Civilització Oriental Moderna s. XXI

Sinopsi: Tzvetan Todorov, a diferència de molts altres autors més famosos que ell, no era ni un presumptuós ni un xerraire. Era un suau intransigent, un intel·lectual lúcid (desgraciadament, l’expressió no és un pleonasme), un erudit humil, un investigador.

Consulta’l al catàleg Aladí!


 


NOVETATS ANTERIORS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s