25N: Només dones lliures

El Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones se celebra anualment el 25 de novembre per denunciar les violències que s’exerceixen sobre les dones en tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva erradicació.

La convocatòria fou iniciada pel moviment feminista llatinoamericà l’any 1981 en commemoració de la data en què foren brutalment assassinades les activistes polítiques i germanes Mirabal l’any 1960 per ordres del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

L’any 1999, aquesta jornada de reivindicació fou assumida per l’Assemblea General de les Nacions Unides convidant a governs, organitzacions internacionals i no governamentals a la reflexió i a la realització d’ activitats de sensibilització.

La violència masclista és la manifestació més esfereïdora del patriarcat  i representa un greu atemptat contra els drets humans, la dignitat i la llibertat de les dones en qualsevol de les seves:

  • formes (física, psicològica, sexual i econòmica),
  • àmbits (en la parella, en la família, a la feina, a l’espai públic, etc.) i
  • expressions (agressions sexuals, mutilació genital femenina, matrimonis forçats, esterilitzacions massives, maternitat obligatòria, prohibició d’avortar, submissió química, violacions en conflictes bèl·lics, etc.)

Un any més les Biblioteques de Sitges ens sumem al #25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb aquestes dues propostes:

MOSTRA BIBLIOGRÀFICA A LA BIBLIOTECA JOSEP ROIG I RAVENTÓS

Del 23 de novembre al 7 de desembre, als aparadors de la biblioteca Roig i Raventós trobareu una exposició bibliogràfica amb els llibres més interessants que podeu trobar a les biblioteques de Sitges sobre aquesta temàtica. Tots els documents estan disponibles per a consulta i préstec.

DEMANA EL TEU LOT LILA

Us proposem deixar-vos sorprendre i agafar en préstec el LOT LILA una bossa sorpresa amb les dones com a punt comú: novel·les, còmics i biografies protagonitzades per dones inoblidables, pel·lícules dirigides per dones, llibres sobre feminisme, contes infantils amb nenes empoderades…

Podeu agafar els Lots Lila en pŕestec a la Biblioteca Josep Roig i Raventós, n’hi ha per a infants i per a adults! 

A més no us perdeu a la Biblioteca Virtual l’especial han elaborat en col·laboració l’Oficina de Polítiques d’Igualtat i la Xarxa de Biblioteques Municipals. Consulteu-lo aquí

#prouviolenciamasclista 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s