8 de març: Dia de la Dona

El 8 de març és el dia escollit per les Nacions Unides per commemorar el Dia Internacional de les Dones i representa una oportunitat per celebrar, reflexionar i reivindicar el drets de les dones en totes les esferes de la vida pública i privada.

A la Biblioteca Josep Roig i Raventós ens sumem a aquesta jornada amb un ventall d’activitats programades del 4 al 18 de març:

  • Divendres 4, a les 17:30 h – Biblioteca Josep Roig i Raventós

Hora del conte “La sorprenent història de la princesa que flotava”, a càrrec de la Companyia Tirabec.

Hora del conte per commemorar el Dia internacional de la Dona. 
Basat en el llibre de Florence Perry Heide, aquest conte tracta d’una princesa que té un problema molt peculiar: flota. Cada dia els seus pares li fan portar robes pesades, una corona de joies feixugues i pedres precioses cosides als mitjons per tal que mantingui els peus a terra. Però un dia troba un venedor de globus i decideix despullar-se de les seves robes de princesa i sortir volant.

Una història de noies valentes que s’ajuden entre si i aconsegueixen amb enginy que un problema deixi de ser una preocupació…

Recomanat a partir de 3 anys.

NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA PERÒ LES PLACES SÓN LIMITADES A L’AFORAMENT DE LA SALA.


  • Dimecres 16, a les 18.30h – Biblioteca Josep Roig i Raventós

Tertúlia literària “Dones fortes, dones valentes” amb Elena Cejas.

Amb motiu de la Diada per a la Dona, a la tertúlia literària d’aquest mes donem protagonisme a les dones escriptores i en aquesta ocasió ens focalitzarem amb les dones que han demostrat valentia i coratge per aconseguir la seva llibertat personal i que han deixat testimoni literari dels seus fets.  

Recordarem a dones del passat però també del present, perquè encara les dones han de lluitar per sobreviure a guerres, a imposicions polítiques, religioses, socials i fins i tot familiars. Totes elles, valentes i coratjoses son un exemple per a totes les dones.


  • Divendres 18, a les 17.30 h – Biblioteca Josep Roig i Raventós

Hora del conte “…i va cosir unes ALES”, a càrrec de Judith Navarro (Petita companyia).

El temible senyor del bosc vençut per una criatura, l’univers infinit apamat per una mare en un sol dia, i la insensibilitat d’uns éssers superbs consumida per la senzillesa d’una sàvia.
Aquest són només alguns dels escenaris possibles quan ella es proposa quelcom tan natural com cosir unes ales.
Una sessió de narració oral i gestual construïda a partir de bona literatura oral i escrita per a infants, els quals, des de la senzillesa del llenguatge i l’imaginari que projecten, mostres un món de justícia, igualtat i llibertat personal que el cor de tot infant sap reconèixer.

Recomanat a partir de 3 anys.

NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA PERÒ LES PLACES SÓN LIMITADES A L’AFORAMENT DE LA SALA.


  • EXPOSICIÓ “AMB NOM DE DONA”

Del 4 al 15 de març, a l’aparador de la Biblioteca Josep Roig i Raventós.

Una mostra bibliogràfica de llibres d’escriptores, biografies de dones rellevants i de documents de temàtica feminista, així com de pel·lícules i cd’s de música amb nom de dona.

Tots els documents es podran agafar en pŕestec amb el carnet de les biblioteques.


  • DEMANA EL TEU “LOT LILA”

Us proposem deixar-vos sorprendre i agafar en préstec una bossa sorpresa amb les dones com a punt comú: novel·les, còmics i biografies protagonitzades per dones inoblidables,  pel·lícules dirigides per dones, llibres sobre feminisme, contes infantils amb nenes empoderades, etc.

Podeu agafar els Lots Lila en pŕestec a la Biblioteca Josep Roig i Raventós, n’hi ha per a infants i per a adults! 


  • ESPECIAL DIA DE LA DONA A LA BIBLIOTECA VIRTUAL

A més, a partir del dia 5 no us perdeu l’especial de la Biblioteca virtual sobre el Dia Internacional de les Dones on podeu trobar un recull de recursos informatius elaborats per les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals i l’Oficina de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona.

I els més menuts, no deixeu d’entrar a l’especial del Genius aquí


I a més…

Consulta aquí les activitats programades a la Biblioteca Santiago Rusiñol.

Visita el web de l’Ajuntament de Sitges per conéixer la resta d’activitats programades a Sitges per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s